Mit lehet tudni sokunk nagy kedvencéről, a fagylaltról?

Mint minden nagy felfedezés, a fagylalt is a véletlennek köszönheti népszerűségét. Természetesen több verzió is kering a neten, hogy honnan is indult töretlen népszerűsége. Az egyik ilyen és talán erre lehet a legtöbb bizonyítékot találni, hogy Néró, római császárnak készítettek először hóból és gyümölcsökből olyan ételt, amit kimondottan kedvtelésből fogyasztotta.

Később ezt tovább finomították, ízesítették fűszerekkel. A másik verzió, hogy a kínaiak találták ki, még az ókorban. A gazdagabb kínai családok saját gasztro kényeztetésük miatt, gyümölcsök leveit keverték össze mézzel és hóval. Igaz, ezt inkább jégkásának neveznénk, de mindenképpen egy ilyen állagból indult el hódító útjára a fagylalt. A mi receptjeink is több évtized alatt lettek tökéletesítve..

A II. Világháborúban fagylalttal motiválták a katonákat. Ünnepnapnak, beigért jutalomnak számított a fagylalt. Mi is folyamatosan keressük a módját, hol tudunk a fagylaltjainkkal egy kis plusz mosolyt csalni a gyermekek arcára.
Sok helyen levegővel dúsítják a fagylaltokat. Ettől lágyabb lesz, de rosszabb minőségű. Ezzel lehet olcsóbbá tenni a fagylalt készítését. Nagyobb mennyiséget tudnak így előállítani ugyan annyi alapanyagból. Mi nem használjuk ezt a trükköt. Mi, a termékeinket még több gyümölcs hozzáadásával tesszük szerethetővé, egészségesebbé.

Ma már szinte versengenek a fagylaltkészítők, ki milyen különleges nevet tud adni a termékének. Ez még jellemzően Amerikára igaz. Ott találni olyan fagylaltneveket, mint: Édes homárom, Lila robogó, Frankenstein szeme, Lázas szerelem, Epres csóközön, Téli álom…

Mint minden szegmensben, itt is egyre inkább előtérbe kerül az egészségtudatosság. Egyre többen használnak természetes alapanyagokat. Mi csak és kizárólag ilyeneket használunk. Színező anyagnak céklát, répakarotint használunk.

Facebook
Email

Kövessen minket a Facebook-on

Olvasásra ajánljuk: